Forkunnskaper:

Forutsetning for deltagelse er at du tidligere har gjennomført Kurs i kosmetiske ingredienser I - grunnkurs


Kursinnhold

På dette kurset vil du fordype deg i viktigste grupper av kosmetiske ingredienser, deres funksjoner og egenskaper. Du lærer hvilke påstander er lov å bruke om kosmetiske produkter. Du kommer også ti å høre, hvilke villedende påstander brukes i markedsføring. Du vil få oversikt over hvilke ingredienser har legemiddellignende (medisinske), effekter. Dessuten får du å vite, hvorfor det kan være helseskadelig å flytte sine kremer over på reiseemballasje. Du vil også få innsikt i hvordan produsenter dokumenterer sine effekter og hvordan de sikrer at det er trygt å bruke kosmetikk. Til sist vil du få avslørt sannheten om dyretesting. 


Mulighet for å delta på kurset online

Du kan melde deg på kurs og delta online via Teams. Opplæringen gjennomføres online og krever at du har tilgang til pc eller en skjerm med WEBKAMERA, MIKROFON OG HØYTALER. Etter at du har meldt deg på, vil du motta e-post med din personlige link til pålogging. Lyd og videokontakt er påbudt under hele kurset. det er kun de påmeldte som har lov å delta på kurset. Alt kursinnhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Kursmateriale og diplom ettersendes per post. 


Produktuavhengighet

Derma-kurs er produktuavhengig og har til formål å øke kompetanse innen hud, hudpleie, dermatologi og kosmetisk kjemi samt regelverk for kosmetikk.


Målgruppe

Alle som jobber med salg av kosmetikk, produksjon, import eller distribusjon av kosmetiske produkter i Norge, samt yrker, hvor kunnskap innen kosmetisk kjemi og kosmetikklov ( kosmetikkforordningen), er viktig for å kunne gi riktig veiledning i hudpleie (farmasøyt, hudpleier, kosmetisk dermatologisk sykepleier, fag- og produktansvarlig, kosmetikkprodusent, og importør av kosmetiske produkter).Kvalitetssikret innhold

Derma-kurs er tilrettelagt etter emner og de fleste kurs kan tas uavhengig av hverandre. Et unntak er kurs I, II og III i kosmetiske ingredienser, som må tas i rekkefølge pga. en kontinuitet og strukturert fordypning i emnene. Kurs i kosthold og hudsykdommer forutsetter et godt kjennskap til de enkelte hudsykdommer. Det anbefales derfor å ha gjennomført de enkelte kurs i hudsykdommer, før man melder seg på kurs om kosthold og hudsykdommer. Derma-kursene er kvalitetssikret i forhold til innhold og det faglige utbytte.


Kursbevis

Det utstedes diplom for deltagelse og/eller bestått kurs. Diplomet sendes pr. post i etterkant. Kursene er godkjent av FEVU (Farmasøyters Etter- og VidereUtdanning), og gir FEVU poeng. 


Forhindret i å delta?

Har du meldt deg på et av kursene, betalt avgiften, men blir forhindret i å delta på hele eller deler av kurset pga. akutt sykdom eller en annen alvorlig hendelse er du etter avtale velkommen til å delta på tilsvarende kurs neste gang uten kostnad innen et år, hvoretter tilbudet bortfaller. Pengene for ubenyttet kurs refunderes kun hvis kurset blir avlyst fra arrangørens side.