Kosthold og hudsykdommer - kurs i dermatologi og hudpleie  

Dato:

Tirsdag, den 19. mars 2024 9.30-14.00 i Larvik eller på Teams (velges ved påmelding)


Kursinnhold

Kurset vil gi deg nyttig kunnskap og unike verktøy i forebygging og forbedring av flere ulike hudtilstander og hudsykdommer hos dine pasienter og kunder. Du vil få oversikt over sammenhengen mellom fysisk- og psykisk helse, livsstil, kosthold, hudtilstander og hudsykdommer. Dette er emnene du vil få lære mere om:

  • Hudens oppbygging
  • Sammenheng mellom psyke, fordøyelse, og hud
  • Faktorer som kan forverre eller forbedre symptomer på hudsykdommer
  • Oppdatert viten om kroppens immunsystem og fordøyelsessystem
  • Eksempler på matvarer som kan forårsake allergier, intoleranser, eller som kan trigge hudsykdommer
  • De ulike næringsstoffenes funksjon og betydning for hudhelse
  • Prosessert mat, tilsetningsstoffer, og deres effekt på huden
  • Tarmlidelser som kan føre til betennelsestilstander og hudsykdommer
  • Innsikt i regelverket om tillatte og ulovlige helse- og ernæringspåstander

Mulighet for å delta på kurset online

Du kan melde deg på kurset og delta online via Teams. Dette krever at du har tilgang til pc eller en skjerm med WEBKAMERA, MIKROFON OG HØYTALER. Etter at du har meldt deg på, vil du motta e-post med din personlige link til pålogging. Lyd og videokontakt er påbudt under hele kurset. det er kun de påmeldte som har lov å delta på kurset. Alt kursinnhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Kursmateriale og diplom ettersendes per post.

Målgruppe:

Helsepersonell (farmasøyter, leger, kosmetisk dermatologiske sykepleiere), hudpleiere, hudpleielærere og andre med særlig interesse for dermatologi, estetisk medisin, hudpleie og kosmetikk.

Kurset gir FEVU poeng

Les mer: https://www.derma-kurs.no


Produkt uavhengighet

Derma-kurs er produktnøytrale kurs som har til formål å øke fagkompetanse innen hud, hudpleie, dermatologi og kosmetisk kjemi samt regelverk for kosmetikk.


Målgruppe

Helsepersonell (farmasøyter, leger, sykepleiere, apotekteknikere, fotterapeuter), samt hudpleiere, fagansvarlige og produktansvarlige som har hud, hudpleie og hudsykdommer som sitt fagområde og jobber med rådgiving, undervisning eller salg kosmetiske produkter, kosttilskudd.


Kvalitetssikret innhold

Derma-kurs er tilrettelagt etter emner og de fleste kurs kan tas uavhengig av hverandre. Et unntak er kurs I, II og III i kosmetiske ingredienser, som må tas i rekkefølge pga. en kontinuitet og strukturert fordypning i emnene. Kurs i kosthold og hudsykdommer forutsetter et godt kjennskap til de enkelte hudsykdommer. Det anbefales derfor å ha gjennomført de enkelte kurs i hudsykdommer, før man melder seg på kurs om kosthold og hudsykdommer. Derma-kursene er kvalitetssikret i forhold til innhold og det faglige utbytte.


Kursbevis

Det utstedes diplom for gjennomført kurs. Diplomet sendes pr. post i etterkant. Kursene er godkjent av FEVU (Farmasøyters Etter- og VidereUtdanning), og gir FEVU poeng. 


Forhindret i å delta?

Har du meldt deg på et av kursene, betalt avgiften, men blir forhindret i å delta på hele eller deler av kurset pga. akutt sykdom eller en annen alvorlig hendelse er du etter avtale velkommen til å delta på tilsvarende kurs neste gang uten kostnad innen et år, hvoretter tilbudet bortfaller. Pengene for ikke benyttet kurs refunderes kun hvis kurset blir avlyst fra arrangørens side.