Kosthold og hudsykdommer - kurs i dermatologi og hudpleie  

Dato: 

Tirsdag, den 30. mai 2023 i Larvik eller via Teams (velges ved påmelding)

Forkunnskaper: 

Dette kurset forutsetter at du fra før av, har god kjennskap til hud og hudsykdommer. For å kunne få maksimalt utbytte av kurset, anbefales det derfor at du har gjennomført kurs i Tørr hud og tørre hudtilstander, Akne, Psoriasis, RosaceaSolskader og hudkreft, Atopisk eksem og Soppinfeksjoner


Kursinnhold

Dette kurset gir deg nyttig kunnskap om kostholdets innflytelse på hudens tilstand. Vi starter med å oppfriske og oppdatere vår viten om kroppens fordøyelsessystem, viktige næringsstoffer og deres kilder. Du vil også få en gjennomgang av hudens oppbygging, fysiologi og dens mikrobiota, for bedre å forstå sammenhengen mellom hud og fordøyelsessystemet.  Deretter går vi igjennom matvarer som kan gi ulike former for allergier og intoleranser eller som kan trigge hudsykdommer. Du får forklart mekanismene bak. Du vil også få innsikt i regelverket i forhold til dokumentasjonskrav for helsepåstander og ernæringspåstander. Her vil du bli gjort oppmerksom på villedende påstander som brukes i markedsføringen av næringsmidler, kosttilskudd og naturprodukter.  Alt i alt vil kurset gi deg et unikt verktøy til å bidra med å forebygge og forbedre ulike hudtilstander hos dine pasienter og kunder. Du får en nyttig info om sammenhengen mellom livsstil, kost og ulike hudsykdommer.

Kurset vil gi deg et unikt verktøy til å bidra med å forebygge og forbedre ulike hudtilstander hos dine pasienter og kunder. Du får en nyttig info om sammenhengen mellom livsstil, kost og ulike hudsykdommer.  

Mulighet for å delta på kurset online

Du kan melde deg på kurs og delta online via Teams. Opplæringen gjennomføres online og krever at du har tilgang til PC eller en skjerm med WEBKAMERA, MIKROFON OG HØYTALER. Etter at du har meldt deg på, vil du motta e-post med din personlige link til pålogging. Lyd og videokontakt er påbudt under hele kurset. det er kun de påmeldte som har lov å delta på kurset. Alt kursinnhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Kursmateriale / Kompendium sendes per post etter påmeldingen er registrert. 


Produkt uavhengighet

Derma-kurs er produktnøytrale kurs som har til formål å øke fagkompetanse innen hud, hudpleie, dermatologi og kosmetisk kjemi samt regelverk for kosmetikk.


Målgruppe

Helsepersonell (farmasøyter, leger, sykepleiere, apotekteknikere, fotterapeuter), samt hudpleiere, fagansvarlige og produktansvarlige som har hud, hudpleie og hudsykdommer som sitt fagområde og jobber med rådgiving, undervisning eller salg kosmetiske produkter, kosttilskudd.


Kvalitetssikret innhold

Derma-kurs er tilrettelagt etter emner og de fleste kurs kan tas uavhengig av hverandre. Et unntak er kurs I, II og III i kosmetiske ingredienser, som må tas i rekkefølge pga. en kontinuitet og strukturert fordypning i emnene. Kurs i kosthold og hudsykdommer forutsetter et godt kjennskap til de enkelte hudsykdommer. Det anbefales derfor å ha gjennomført de enkelte kurs i hudsykdommer, før man melder seg på kurs om kosthold og hudsykdommer. Derma-kursene er kvalitetssikret i forhold til innhold og det faglige utbytte.


Kursbevis

Det utstedes diplom for gjennomført kurs. Diplomet sendes pr. post i etterkant. Kursene er godkjent av FEVU (Farmasøyters Etter- og VidereUtdanning), og gir FEVU poeng. 


Forhindret i å delta?

Har du meldt deg på et av kursene, betalt avgiften, men blir forhindret i å delta på hele eller deler av kurset pga. akutt sykdom eller en annen alvorlig hendelse er du etter avtale velkommen til å delta på tilsvarende kurs neste gang uten kostnad innen et år, hvoretter tilbudet bortfaller. Pengene for ikke benyttet kurs refunderes kun hvis kurset blir avlyst fra arrangørens side.