Foto: Morten Rakke

Mitt navn er Monika Andersen. Jeg er dansk og bosatt i Norge.  

I 2015 startet jeg med å arrangere egne produktuavhengige kurser med det formål å øke kompetansen om hud, hudsykdommer og kosmetikk. Økt bevissthet og forståelse for kroppens høyintelligente og finjusterte mekanismer kan bidra til en bedre hudhelse.

Min særlige interesse for hud, dermatologi og kosmetiske ingredienser utspringer fra hudsykdommen psoriasis som jeg selv fikk, da jeg var tenåring. Jeg hadde lovet meg selv den gangen, at jeg ville jobbe med å finne en kur mot denne lidelsen. 

Farmasistudium ble derfor en naturlig vei for meg å gå. Jeg ble cand. pharm. i 1998 (Danmarks Farmaceutiske Højskole).

Samtidig fikk jeg en unik mulighet til å forske i psoriasis sykdommen. Forskningsarbeidet blev vellykket og avsluttet med en vitenskapelig publikasjon

I 1999 begynte jeg å jobbe på apotek. Siden 2001 har jeg i tillegg undervist legemiddelkonsulenter, sykepleiere og apotekspersonell i fag innen legemiddel- og sykdomslære. De siste år har jeg undervist hudpleieelever og sykepleiere i kosmetisk kjemi og andre hudpleierelaterte fag. 

Jeg tilbyr skreddersydde kurs for ulike faggrupper og har etterhvert hatt gleden av å dele kunnskapp med fagfolk i regi av blant annet Skinthal, Thorsen biovital as, Norsk forening for dermatologi og venerologi mfl. . 

Utover et samarbeid med Psoriasis- og eksemforbundet tilbyr jeg også konsulenttjenester og rådgivning blant annet innen kosmetikk- og legemiddelområdet. 

Mange års erfaring fra apoteks- kosmetikk- og hudpleiebransjen har resultert i at jeg i 2012 skrev en bok. Den avliver blant annet en del myter rundt kosmetikk og hudpleie. Foruten mange gode råd og fakta, fungerer boken også som oppslagsverk med omtale av 1300 ingredienser. 

Boken heter Din kosmetikk- og hudpleieguide, og blir pr. i dag brukt av mange fagpersoner innen hudpleie, estetisk sykepleie, apotek og dermatologi. Enkelte hudpleieskoler har også boken som en del av hudpleiepensumet.

Sammen med en  rekke andre forfattere har vi utarbeidet nye læremidler til hudpleiefaget. Bøkene er utgitt mai 2017 av av forlaget Vett og Viten